Mementó

2023.07.02. 10:00

A művésztanárra emlékeztek Szerencsen

Emléksarkot avattak a szerencsi könyvtárban.

Serfőző László

Felavatták az emléksarkot

Fotó: SFL

Tamásné Szabó Klára a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár bibliotékájának vezetője köszöntötte azon vendégeket, akik a könyvtárban jelentek meg egy emléksarok átadásán. Mint azt a könyvtárvezető elmondta, az emlékhely a tíz évvel ezelőtt elhunyt Tóth Miklósné gimnáziumi művésztanár előtt tiszteleg, aki több évtizeden keresztül tanította a szerencsi diákokat művészettörténetre, sok tanítványát segítette hozzá, hogy tehetségét kibontakoztassa. A kiállított emléktárgyakat a művésztanár lánya, Szederné Tóth Zsuzsanna ajándékozta a könyvtárnak.

Elhivatott művészember volt

Az eseményen Nyiri Tibor szerencsi polgármester mondott köszöntő beszédet. Megjegyezte, Tóth Miklósné igazi művészember volt, élete végéig elhivatott abban, hogy ami megérintette, azt szerette volna közönség elé tárni, és azt meg is tette, átadta az utókornak. – Egy művész jelleme az, hogy az alkotásai életén túl is jóval elkísérik, ez egy olyan ajándék, ami a küzdelmes élet eredménye. Mindenkiben van tehetség, van akiben szóban, van akiben versben, van akinél más alkotásban jelenik meg, Tóth Miklósné művésztanár a festészetben példakép az ifjúság előtt – hangsúlyozta Nyiri Tibor. 

Az emléksarok avatásán Dr. Gál András a Bocskai István Katolikus Gimnázium volt igazgatója, egykori diákok és a művésztanár lánya néhány mondatban idézték fel a mindenki által tisztelt Tóth Miklósné pályáját, munkásságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában