Falunap

2023.07.29. 10:00

Címerátadóval és egész napos programokkal ünnepelt Kiskinizs (fotók)

A település fontos mérföldkövön van túl, mert hivatalos címerrel lett gazdagabb.

Boon.hu

Radomszki Lászlóné helyettes államtitkár is megosztotta ünnepi gondolatait

Fotó: Bujdos Tibor

Falunapi megnyitót tartottak Kiskinizs településen pénteken délután a református templomban. Az ünnepi napot Barna Sándor püspökhelyettes nyitotta meg, majd Orosz Miklósné a település polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket.

Ez a huszonkettedik falunap a település életében, amely különös jelentőséggel bír, hiszen megünnepeljük azt is, hogy a településünk címert kapott

– mondta.

Hozzátette: a címer a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei önkormányzat közreműködésével készült Kovács Zsolt, országgyűlési képviselő és helytörténész által. „Több településnek nem volt korábban hivatalos címere, így volt ez a mi településünk esetében is a mai napig” – mutatott rá. A településvezető elmondta, hogy a falunap évről-évre egyre nagyobb érdeklődésnek örvend.

Radomszki Lászlóné társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár ünnepi gondolatait osztotta meg a településen élőkkel, majd Pintér Béla előadó műsorát láthatták az érdeklődők. Kovács Zsolt országgyűlési képviselő az általa alkotott címer történetét mutatta be, aki maga ajánlotta fel a címert a településnek. Kiskinizs a címer mellé a heraldikus, helytörténész Szépséges jel Pajzsodon című kötetét is megkapta a szerzőtől. A kötet részletesen foglalkozik Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye összes településének a régészeti kutatásaival, valamint azzal, hogy mi alapján készültek el az vármegye településeinek a címerei.

A templom melletti kultúrházban a falunap alkalmából falusi ízekkel és ételkülönlegességekkel kínálják az érdeklődőket. Körhinta, lovaglás, ugrálóvár, arcfestés, zenés-táncos mulatságok és habparty várja a szombati napon az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában