Ünnep

2023.07.01. 13:05

Bevették a várat Semmelweis napján

A szerencsi egészségügyben dolgozókat köszöntötték Semmelweis nap alkalmából a Rákóczi-várban.

Serfőző László

Díjazottak

Fotó: SFL

A Dr. Szántó J. Endre Egyesített Szociális és Egészségügyi Intézet (ESZEI), valamint a város önkormányzata által szervezett programon dr. Bobkó Géza az egészségügyi intézmény vezetője üdvözölte a meghívottakat – megjegyezve beszédében, hogy a város valamennyi egészségügyi dolgozója, így az orvosokon kívül a gyógyszerészek, mentősök, ápolók, védőnők, asszisztensek is meghívást kaptak az eseményre. – Az utóbbi időben megváltozott a lakosság viszonya az egészségügyhöz, a megszerzett bizalmat meg kell tartanunk, erre készek vagyunk Szerencsen, az intézetnek ez szakmai alapelve – hangsúlyozta az igazgató. 

Dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője hozzátette, az egész város büszke lehet az egészségügyi dolgozókra, hiszen mintegy ötvenezer embert látnak el a vonzáskörzetben is, cirka százhatvanezer orvos-beteg találkozásról szól a statisztika. – Sikerül egy több százmillió forintos pályázatot elkezdenie az ESZEI-nek, az egész térség nevében mondok köszönetet az egészségügyben dolgozóknak – mondta a miniszterhelyettes. 

A Magyar Orvosi Kamara nevében Dr. Kiss Bertalan fejezte ki tiszteletét, majd Nyiri Tibor szerencsi polgármester mondott pohárköszöntőt. A városvezető kiemelte beszédében, egyre nagyobb az elvárás az ünnepelteket illetően, egész embert kívánó szakmákról van szó. – Aki az egészségügyben dolgozik, az a közösségnek ad. Soha ilyen színvonalon nem volt még ellátás, napról-napra érzékelhető a fejlődés. Nem véletlen, hogy a város lakosságának egyharmada túl van a hatvanöt éven, (szépkorú, időskorú), hiszen az orvosi ellátás az elmúlt fél évszázadban óriásit fejlődött tudásban, műszerezettségben, mindenben. Azt kell éreznie mindenkinek, hogy Szerencsen jó élni, azon kell dolgoznunk, hogy ez a jövőben is így legyen, amikor egész-ségről van szó, akkor egészet kapjunk. Mi mindent megteszünk ami rajtunk múlik a város és az egészségügy kapcsolatában, hiszen az életünkről van szó – hangsúlyozta Nyiri Tibor.

Díjazottak 

A programon elismeréseket adtak át, a Semmelweist ábrázoló szobrocskát dr. Várhegyi Zsolt kapta meg, kitüntetésben részesült dr. Sipos Attiláné, Oroszné Czifra Erika, Kissné Gőz Krisztina, Dr. Keresztesi Erzsébet, a MESZK díját Szabóné Erzsike kapta, míg Vajdáné Katika nyugdíjba vonulása alkalmából vehetett át elismerést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában