Beruházás

2023.07.07. 20:00

Eláruljuk, hol tart az Avalon-ház építése a Szent István tér mellett

Tóth Róbert, a beruházó Avalon Center Kft. képviselője válaszolt kérdésünkre.

Hajdu Mariann

Ezen a területen épülne az Avalon-ház

Fotó: ÉM

Engedélyekre vár az Avalon-ház, írtuk még tavaly októberben a Szent István tér mellé tervezett épületről. A lakóház a Hell cégcsoport tulajdonában lévő területen Miskolc leendő főterének térfalaként épülne. "Sínen van a beruházás, azaz nincs akadálya a megvalósulásának", nyilatkozta akkor lapunknak a beruházó Avalon Center Kft. képviselője, Tóth Róbert. „A beruházás előkészítése az engedélyeztetés fázisában van” válaszolta és megerősítette a korábbi híreket: társasház lesz, alatta szolgáltató egységekkel.

Kilenc hónap telt el

Azóta épp kilenc hónap telt el, így érdeklődtünk, van-e fejlemény az ügyben, körvonalazódik-e, hogy mikor kezdődhet az építkezés. Tóth Róbert válasza szerint "természetesen részletesen fogjuk tájékoztatni minden jelentősebb fejleményről a projekttel kapcsolatban, de jelen pillanatban a helyzet változatlan, a tervek finisben vannak, és tart az engedélyeztetés" – válaszolta.

Ha megkapják az engedélyeket...

Majd hozzáfűzte: "Összességében talán ismeri a véleményünket. Mi hiszünk Miskolcban, bízunk Miskolc fejlődésében, értékteremtő beruházásokat tervezünk és építünk. Városunkban különösen fontos – amikre ráhatásunk van – ”a szégyenfoltok, elhanyagolt területek, épületek” rendbetétele, felújítása. Ha azt szeretnénk, hogy városunk felzárkózzon a fejlődni vágyó nyugat-európai városok közé, akkor ezek a fejlesztések elengedhetetlenül szükségesek, mint például Zsigmondy EGO irodaház, Avalon Nemzetközi Iskola, Szent István tér projekt, vagy a Központi leánykollégium. Mi sok pénzügyi befektetővel ellentétben nem spekulatív céllal tekintünk Miskolcra, mi idehozzuk a befektetésre szánt erőforrásainkat, és bízunk a jövőben, a fejlődésben, írta. És hozzáfűzte: "Igen, ha megkapjuk az engedélyeket lesz épület!"

A tervezett épület látványterve

Miskolc leendő főterének térfala

Az Avalon-ház Miskolc leendő főterének térfalaként épülhet meg. A terület magántulajdonban van, és hosszú évek óta vita folyik a hasznosításáról. A terület a Hell cégcsoporté – része az Erzsébet fürdő mögötti kavicsos parkoló, és a korábbi Grizzly söröző területét is magában foglalja –, Avalon Center Kft. nevű cégük néhány éve luxusirodaházat tervezett a területre. Az épület a tervek alapján túl nagy lett volna, a környéken élők és egy civil csoport tiltakozott a megépítése ellen – de végül nem kapott építési engedélyt arra hivatkozva, hogy műemlékvédelmi szempontból nem felel meg a jogszabályi követelményeknek. Az Avalon Center Kft. új terveket készített, egy lakóházét, a terveket tavaly nyáron hozták nyilvánosságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában