Brand

2023.07.11. 15:00

Arnót értékeit és látványosságait ünnepelték

Átadták a helyi értékek bemutatótermét és a megjelenő Arnót értékei, látványosságai című kiadványt kedden az arnóti tájház udvarán. A két projekt a hungarikum pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg Arnóton.

Póczos Nikolett

Arnót értékeit mutatják be

Fotó: Bujdos Tibor

Az ünnepélyes átadón Csöbör Katalin országgyűlési képviselő elmondta: "amikor 2012-ben megalkottuk a törvényt, hogy megvédjük nemzeti értékeinket, a hugaricumokat, akkor még nem is gondoltuk, hogy ez a jogszabály milyen nagy jelentőséggel fog bírni a későbbiekben. Ma nagyon sok ország küzd azzal, hogy megvédje identitását, mi mindent megteszünk azért, hogy ne legyünk bevándorló ország megvédjük határainkat és Európa határait is, ahogy tettük ezt folyamatosan a történelem során...”

Üveges István, Csöbör Katalin és Bánné dr. Gál Boglárka
Fotó: Bujdos Tibor

Brandet építettek 

"A megyei értéktárba már bekerült a borsodi lakodalmas fonott kalács, a borsodi májuskosár, az evangélikus templom és rokokó oltár Arnótról, de ezen kívül számos helyi értékkel rendelkezik a település, ami öregbíti Arnótot és a térséget – fűzte hozzá Bánné dr. Gaál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat elnöke. Majd megjegyezte, hogy emögött rendkívül sok munka van, a polgármester kollégáival, divatos szóval élve, a település brandjét építik, élnek a lehetőségekkel és helyén kezelik a település értékeit. Majd támogatásáról és segítségéről biztosította az arnótiakat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában