Misztérium

2023.06.21. 10:31

Ünnepi Szív-búcsú Mezőkövesden

P. Berhidai Piusz ferences provinciális atya celebrálta a 101. mezőkövesdi Szív-búcsú ünnepi szentmiséjét vasárnap.

Boon.hu

Szívbúcsú

Fotó: BARCZI GABOR

Jézus Szentséges Szívének búcsúi ünnepén reggel megáldották a virágokból készített kereszteket. Az ünnepi szentmisét P. Berhidai Piusz ferences provinciális atya tartotta, akit Gyenes László, a Jézus Szíve Egyházközség képviselő-testületének elnöke köszöntött. A ferences provinciális atya prédikációjában Jézus Szívéről és a szeretetről beszélt.  

– Ezen az ünnepen Jézus Szívére tekintünk, arra az isteni kiapadhatatlan szeretetre, melyet Jézus Krisztusban megismertünk. Ebben a szentmisében egyetlen egy dolgot szeretnék kiemelni, ami jellemzi ezt a szeretetet, ez pedig a kiválasztó szeretet. Nem azért választ ki Isten, mert nagy, ügyes, szép és okos vagyok, hanem azért, mert szeretett benneteket az Úr. Ez az igazság a hitünk központi misztériuma maradt, sőt növekedett Jézus Krisztus megismerésével. Isten kiválaszt és ez a kiválasztó szeretet. Nem kell, hogy attól féljünk, ha engem kiválaszt akkor a másik ettől kisebb, vagy a másikat kevésbé szereti, vagy ha úgy látom, hogy Isten a másikat jobban szeretné, akkor engem biztos nem szeret, de ez nem igaz – mondta P. Berhidai Piusz, aki hozzátette, azt halljuk Isten igéjében, hogy ez a szeretet, amely kiválaszt és az Isten szeretete, végtelen figyelemmel van irántam. Kiemelte, már gyerekkorunktól kezdve megtapasztaljuk és kívánjuk ezt a szeretetet, hogy valaki úgy figyeljen ránk, hogy észrevesz, meglát és látja az egész valónkat. Úgy, hogy nem kell félnünk ettől a tekintettől, mert nem számon kér, hanem növelni akar, a javunkat akarja és életet ad, ez a kiválasztó figyelem, a kiválasztó szeretet. Az ünnepi szentmise után körmenettel folytatódott a Jézus Szíve Búcsú a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában