Döbbenet

2023.06.12. 07:00

Ezért nem érdemes most Miskolctapolcára menni (videóval)

Turistaszezon ide vagy oda, még javában dolgoznak a csúszásban lévő Miskolctapolcai parkon a szakemberek.

Ujlaki Attila

Nem vendégváró látvány, ami Miskolctapolcán fogadja a vendéget

Hiába kezdődött meg a nyár és lassan véget ér az iskolai tanév is, nem fest túl turistabarát képet a miskolctapolcai park, amelyet – a felújítás után – már május végén át kellett volna adni a nagyközönség számára.

Kíváncsiak voltunk, hogy egy belvárosból induló buszjáratot igénybe véve mennyi idő alatt juthatunk el, kiemelt turistaszezonban az egyik fontos turisztikai desztinációnak számító városrészbe. Így hát buszra szálltunk, de délelőtt 10 óra után mindössze két járat indult Miskolctapolca irányába szombaton, így aki a 20-as busszal szeretne kimenni, annak nagyjából 30 perces időközönként biztosít járatot ebben az időszakban a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt. A kijutás nagyjából 20 percet vett igénybe...

Még javában dolgoznak a miskolctapolcai parkban

A buszról leszállva néhány lézengő emberrel találkoztunk. Madárcsiripelés helyett inkább a térkővágás hangja volt hallható. Több helyen szétszórt munkaeszközök, álló járművek és építőanyagok hevertek a földön.

A miskolctapolcai parkban gőzerővel dolgoztak a kivitelező cég munkatársai. Kamerán kívül több arra járó is elmondta a Boon.hu-nak, hogy lesújtja őket ez a látvány és az is, hogy a kikapcsolódást jelentő szabadidőpark ilyen állapotban van júniusban.

Korábban Veres Pál, Miskolc polgármestere arról beszélt több sajtónyilvános eseményen is, hogy Miskolc egyik kitörési pontja a turisztikai ipar. Kérdés azonban, hogy a városvezető hogyan szeretné ezt megvalósítani ilyen körülmények között.

Videós összeállításunkban ízelítőt kaphatnak olvasóink, hogy milyen állapotok uralkodnak most a Miskolctapolcai parkban.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában