Akció!

2023.06.17. 08:40

Megyénkbeli levendula szedd magad

Megérett a levendula. A megye több pontján rendeznek levendulaszüreteket az elkövetkező hetekben.

Boon.hu

Levendulás. A fotó illusztráció

Fotó: Zsedrovits Enikő

A negyedik Szedd magad levendulaszüretet és vásárt tartják Tokaj városában június harmadik hétvégéjén, 17-én szombaton, és 18-án vasárnap. Több mint 800 tő levendula várja a kedves idelátogatókat. A helyszín a Tokaj Csurgó-völgyi úton lévő Liszkai Levendulása. Kitűnő kikapcsolódási lehetőség kicsiknek és nagyoknak. A levendula szüretelése mellett lehetőség van angol és francia levendula tövek vásárlására is. Emellett kézműves vásárral is várják az érdeklődőket.
Pótnap rossz idő vagy virágzás lemaradása esetén: 2023. június 24-25.  

Ezen a hétvégén Vadnán is újra szedhetjük a levendulát - írta Facebook oldalán a vadnai Levendula Virágoskert. Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt június 17-én 10 órától, július 2-ig. Hétvégén 10-től 18 óráig, hétköznapokon 14-től 18 óráig lehet levendulát szüretelni.

A IV. Sajóörösi Levendulaszüretet június 24-én 15 órától tartják.  

Sajóörösön tavaly is nagy sikert aratott a rendezvény, idén, a IV. Sajóörösi Levendulaszüreten lesznek lila virágból készült sütemények és szörpök, és kézműves termékek.  

A gyerekeket idén is a Levendulás népi játéktár várja majd különböző fajátékokkal. 

Ráadásul azon a hétvégén rendezik Sajóörös városában a Múzeumok Éjszakáját is, a szüret után további programok közül választhatnak az ide látogatók - éjszakába nyúlóan.

Tihanyból jöttek a tövek 

Bűdi Annamária gondozza azt a levendulakertet, melyben évek óta várják a lila növény szerelmeseit Alsódobszán. 

A levendula-tövek egyenesen Tihanyból származnak, ezért valódi, ősi, szép levendulával dolgozunk  - mesélte két éve Bűdi Annamária a boon.hu-nak.
A Hernád-menti völgybe, Alsódobszára idén június 24-én és július 1-jén várják az érdeklődőket levendula-szüretre. Emellett számos gyermekprogrammal (ugrálóvár, foglalkoztatósátor), gasztronómiai élményekkel, kézműves vásárral, méhészeti termékekkel, kávé sarokkal, tombolával, szelfi pontokkal készülnek.  A Kerekdombi Levendula Kert a 3702 sz. főút mentén található és 9-17 óra között vannak nyitva. 

„Jöjjön el július 1-jén 8-tól 15 óráig a Sajóbábonyi Levendulakertbe, gyönyörködjön az illatos levendulamezőben, készítsen levendulakoszorút, levendulabuzogányt fotózkodjon (hinta, szék, asztal, csipkeernyő, vesszőkosarakkal díszített tandem kerékpár) és vigye haza az élményt - hirdetik a levendulanapot Sajóbábonyban. Lesz állatsimogató, termelői méz értékesítés és kézműves termékek vására. Hőség esetén párakapuval és frissítő levendulaszörppel várják a vendégeket. 

A szervezők arra kérik a levendulaszüretelőket, metszőollót hozzanak magukkal.
Helyszín: Sajóbábony, Jókai és Kinizsi utcák kereszteződése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában