Éremgyűjtés

2023.06.15. 10:52

Közös kulturális ismerkedés Kékeden és Tiszadadán

A projekt a Nemzeti Művelődési Intézet “Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” keretében valósult meg.

Rendszeresen találkozik a Szépkorúak Társasága Kékeden

Forrás: PH

Az elmúlt év végén kezdődött Éremgyűjtés Szakkör Maczega Mártonné szakkörvezető irányításával elérkezett az utolsó foglalkozáshoz. A projekt a Nemzeti Művelődési Intézet “Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért” keretében valósult meg. Érdekesség, hogy a Dunától keletre Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében az északi határon fekvő Kékeden és Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyében Tiszadadán választották csak az Éremgyűjtés Szakkört.

A tiszadadai Kovács Géza szakkörvezető javaslatára, elhatároztuk a kétoldali kapcsolatfelvételt, hogy közösen és közösségben tevékenykedjünk. Így a kékedi éremgyűjtés szakkör Tiszadadán tartotta utolsó foglalkozását. A találkozó célja többoldalú volt, nemcsak egymás közötti ismerkedés, kapcsolatteremtés, hanem a település értékeinek megismerése is szerepelt a programban. 

„Hisszük, hogy az ilyen találkozások eredményezhetik később a két település további kulturális együttműködését. Örömmel vettük, hogy nemcsak a foglalkozásra, hanem egy baráti vacsorára is hivatalosak voltunk" – számolt be Maczega Márton,  Kéked polgármestere. A szakköri foglalkozások lezárása numizmatikai kiállítás keretében valósult meg a közösségi színterünk nagytermében rendeztünk meg. A településünk közművelődési szakemberének vezetésével a szépkorúak társaságával megünnepelték a magyar költészet napját versek felolvasásával és könyvbemutatóval. Legutóbb pedig szeretettel vártuk a magyar és szlovák gyerekeket Anyák Napi Kézműves foglalkozásra – ismertette a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában