Otthonában köszöntötték

2023.06.13. 15:20

Kilencven éves lett Boros Árpád, Miskolc város díszpolgára

A kerek születésnap alkalmából Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntötte az ünnepeltet, és átadta Orbán Viktor miniszterelnök saját kezűleg aláírt emléklapját, valamint a Miskolc város díszpolgárának szóló emléklapot.

Veres Pál Miskolc polgármestere és Boros Árpád 90 éves nyugdíjas

Fotó: Bujdos Tibor

Otthonában látogatta meg Veres Pál Miskolc Megyei Jogú város polgármestere a kilencvenedik születésnapját ünneplő Boros Árpádot. Az ünnepelt elmesélte, hogy ezt a jeles napot a szülőfalujában ünnepelte, Égerszögön, hiszen ő a település első díszpolgára. Boros Árpád útja a rudabányai ércbányából indult egészen a diósgyőri kohászat egykori gazdasági igazgatói pozíciójáig, melyről több könyvet is írt. Mint elmondta, 1982-ben kérték, hogy legyen a női kosárlabdacsapat elnöke, ezt a tisztséget 17 évig látta el. Most pedig örökös tiszteletbeli elnök. A kilencvenes években hat év alatt nyolcszor állt a csapattal dobogóra - büszkélkedett. Most otthonában tölti a mindennapjait, ahol felesége látja el, rendszeresen felolvas neki, mert a látása az évek alatt jelentősen meggyengült.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában