Érdekes

2023.06.28. 15:46

Autó a kerékpárúton - oka lehetett

Alapvetően kerékpározásra találták ki a kerékpárutakat. Kivétel úgy tűnik akad.

Szaniszló Bálint

A napokban készült el a miskolci kerékpárút-hálózat legújabb szakasza, a Mexikóvölgy és a komlóstetői Szántó Kovács János út között erdei bicikliút. A közösségi oldalon azonban terjedni kezdett egy fotó, amelyen az látható, hogy egy fehér Suzukival valaki négy keréken hajtott be a kérkerekűeknek kialakított útra.

Az autó a komlóstetői kerékpárúton

A hozzászólók írtak hideget, meleget, volt, aki szerint oka lehetett annak, hogy ott járt az autó, a többség azonban inkább arra tippelt, hogy egyszerű szabályszegésről lehet szó, és az autós valószínűleg csak lerövidítette az útját, azért ment erre.  

Tény, hogy hivatalosan nem tudni, hogy használható-e már a kerékpárút, nincs lezárva sem, azonban a tábla már a helyén van, ami amúgy - értelemszerűen - megtiltja hogy autóval menjünk arra.

Portálunk olyan információ birtokába jutott, hogy okkal járt ott a gépjármű. Azt a jelzést kaptuk, hogy a kivitelezést végző cég munkatársának autójáról van ugyanis szó, és ez a szakasz még építés alatt áll, a kivitelezés során pedig elkerülhetetlen, hogy autóval is ráhajtsanak az aszfaltcsíkra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában