Ez volt ám az aktív időtöltés!

2023.05.13. 15:30

Vitézlő túrán csodálhatták Szendrőt

A rendezvényt immár tizenhatodik alkalommal rendezték meg a Szendrői Természetjáró Szakosztály szervezésében.

UA

A hagyományoknak megfelelően benépesültek a Szendrő környéki dombok a mostani hétvégén, amikor a mozogni vágyók az ébredező természetben tették próbára magukat a Vitézlőn. A rendezvényt immár tizenhatodik alkalommal rendezte meg  Szendrői Természetjáró Szakosztály.  Idén is a megszokott jó hangulattal, sok vidámsággal vártak mindenkit az eseményre a szervezők. A túrán részt vett a 15 kilométeres távon Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a családjával. 

Idén is öt különböző próbatétel közül lehetett választani, vagy akár mind az ötön elindulni. Akár gyalogolni is lehetett azokon az útvonalakon, melyeket már előző évben is be lehetett járni. Egy új útvonal volt az idei túrán a legkisebb és a legidősebb vitézek számára, ami csupán egy kellemes városi sétát jelentett öt kilométer megtétele során: Szendrő nevezetességeit lehetett megcsodálni.

Futva, gyalog és két keréken

Idén is lehetett futva teljesíteni a gyalogos távokat. A Rakaca víztározón túrahajókba pattanva szelhették a habokat az arra vállalkozók. Kerékpárokkal is rajthoz lehet állni idén, azonban itt új útvonalakat is kialakítottak, hiszen egészen vármegyénk legészakibb pontjáig lehetett eltekerni, és aki szeretett volna, még szomszédolhatott is egy kicsit a szlovákiai Tornán. Az előző évi nagy sikerre való tekintettel görkorcsolyás távokat is teljesíthettek a nevezők. Minden teljesítő oklevelet, kitűzőt, kapott a túra végén. Az esemény értékelő lapját kitöltőket tombolaszelvényben részesítették a szervezők. Az egyes ellenőrző pontokon meglepetések várták a túrázókat, erről évről-évre kedveskednek a szervezők. A túrát követően vendégül látták őket, de a túra során is ellátást kaptak a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában