Buszbaleset

2023.05.17. 16:59

Többnyire végtagsérülésekkel érkeztek az eddigi sérültek Miskolcra, a megyei kórházba

Hétfőn délelőtt egy magyar, zömében nyugdíjasokat szállító busz kamionnal ütközött a szlovákiai D2-es autópályán. Az autóbuszon miskolci utasok is voltak. Az eseményekről azóta folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat.

NHK

Forrás: Szlovák Tűzoltóság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Oktatókórház főigazgatója, Dr. Révész János rendkívüli sajtótájékoztatón ismertette szerdán délután azoknak a sérülteknek az állapotát, akik jelenleg a miskolci intézményben kapnak ellátást. A szlovákai buszbaleset sérültjei közül az elmúlt 48 órában 13 embert szállítottak be a intézménybe – mondta Dr. Révész János. A főigazgató hozzátette: közülük hatan ambuláns ellátást kaptak, hét pácienst kellett kórházi osztályra felvenni, egy embert csak megfigyelés céljából. Hat sérült igényelt műtéti eljárást, ők döntően végtag sérültek. Közülük három beteg esetében az operáció megtörtént már, három pácienst pedig a műtétre készítenek elő – emelte ki a a főigazgató. Rajtuk szerdán vagy legkésőbb csütörtökön végzik el az orvosi beavatkozást.

Dr. Révész János tájékoztatott
Fotó: Nagy-Hankó Krisztina

Felkészültek a fogadásukra

A szlovák kollégákkal folyamatosan tartják a kapcsolatot. Jelezték, hogy vannak még náluk olyan sérültek, akiknek állapotát stabilizálták, szállítható állapotban vannak, ezért végleges ellátásra a megyei kórházba küldik őket. A kórház a sérültek fogadására felkészült. A traumatológiai osztály kapacitása elegendő ahhoz, hogy minden beteget el tudjanak látni, akiket hozzájuk irányítanak – tudatta a főigazgató. Az eddig beszállított sérültek között életveszélyes, illetve súlyos állapotban lévő beteg nincs, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek, de állapotuk teljesen stabil.

Még mindig kritikus állapotban

Kedden délután írtunk arról, hogy még mindig életveszélyes állapotban van az a miskolci hölgy, aki az egyik legsúlyosabb sérültje a szlovákiai buszbalesetnek. Klárika lányával, Kardos Nórával telefonon tartjuk a kapcsolatot. Szerdán délután arról számolt be, hogy édesanyja állapota - akit egy pozsonyi kórházban kezelnek jelenleg –, még mindig kritikus, továbbra is mély altatásban tartják, még legalább két hétig. Ezekben a napokban dől el, hogy Klárika fel tud-e épülni a balesetből – mondta el Nóra, érdeklődésünkre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában