Prágába készültek

2023.05.17. 13:59

A legtöbb martinkertvárosi nyugdíjas már hazaért a tragikus buszútról

Az itthon maradt klubtagok nagyon aggódnak kórházban fekvő idős társaikért.

DA

Forrás: Szlovák Tűzoltóság

Még négy martinkertvárosi nyugdíjas fekszik a pozsonyi kórházban, azok közül, akik a Szlovákiában karambolozó buszon utaztak. Közülük ketten súlyos állapotban vannak.

– Két klubtagunk még súlyos állapotban van, de többségében már hazaérkeztek Miskolcra. Némelyikükért saját hozzátartozójuk ment el, mást pedig mentővel hoztak haza. A pozsonyi kórházban még négy klubtagunk fekszik – tájékoztatta szerkesztőségünket Greutter Zoltánné, a Martinkertvárosi Nyugdíjas Egyesület elnöke.

– Ez óriási tragédia és nagyon aggódunk a klubtársainkért. Bár az utazást egyik nyugdíjas klub sem szervezte, hanem egyéni szervezés volt, annyit tudok, hogy ötnapos utazásra készültek a résztvevők Csehországba. Prágába, Karlovy Varyba és Drezdába látogattak volna el. Eredetileg pénteken jöttek volna haza. Amint utólag megtudtam, az 58 (más forrás szerint 56) fő utasból 12 fő szállt fel Budapesten, a többi Miskolcon. Ebből kiindulva körülbelül 46 vagy 44 fő miskolci. Tehát a város különböző pontjai élő emberekről van szó – tette hozzá Greutter Zoltánné.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában