Ültetés

2023.05.22. 17:00

„Petőfi körtefája” Mezőkövesden

A Matyó Kertbarát Egyesület dr. Fekete Zoltán polgármester javaslatára csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, melyet a Magyar Kultúráért Alapítvány tett közzé a Petőfi-bicentenárium alkalmából.

BOON

Faültetés

„Ez a növény azért különleges, mert annak a körtefának a termőágából gyökerezett ki, melynek tövében az utolsó versét írta Petőfi Sándor 1849. július 30-án, mielőtt elment a fehéregyházi csatába – mondta Herkely Károly, a Matyó Kertbarát Egyesület elnöke a faültetésen. Hangsúlyozta, a Matyó Kertbarát Egyesület dr. Fekete Zoltán polgármester javaslatára csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, melyet a Magyar Kultúráért Alapítvány tett közzé a Petőfi-bicentenárium alkalmából. Hozzátette, hogy a felhíváshoz csatlakozó települések és közösségek férhettek hozzá az eredeti fáról szaporított oltványhoz. Az elnök elmondta, a körtefát Pórszombatról, Kovács Gyulától szerezték be, akinek napjainkban már 3000 fajta gyümölcsfája van.

Címkék#ültetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában