Baleset

2023.05.16. 10:03

Megérkeztek a szlovákiai buszbaleset első sérültjei a megyei kórházba

Ahogy beszámoltunk már róla, magyar autóbusz ütközött kamionnal a szlovákiai D2-es autópálya Csehország felé vezető szakaszán, a pozsonyzávodi pihenőhelynél 2023. május 15-én. A buszon fővárosi és miskolci nyugdíjasok utaztak.

BOON

Forrás: Polícia SR - Bratislavsky kraj

A Szlovákiában balesetet szenvedett magyar autóbusz utasai közül tizennyolcan hazaérkeztek Magyarországra - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában. Elmondta: a 21 súlyos sérült közül ketten továbbra is mélyaltatásban vannak.

Menczer Tamás elmondta: a külügyminisztérium call centerébe 31 hívás érkezett a balesettel kapcsolatban, és minden utast sikerült azonosítani.
Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszámolt arról, hogy a könnyebben megsérült 37 utast egy tűzoltó-parancsnokságon vizsgálták meg, közülük 23-at további vizsgálatokra kórházba küldtek. Ezt 19 ember fogadta el, őket kórházba szállították, míg négy ember visszautasította a további vizsgálatokat. Az utasok közül 18-an indultak el hétfő este és érkeztek meg Magyarországra - ismertette.

A nap folyamán érkeznek még

Kedden – a hajnali órákban - érkeztek meg az első sérültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházba, tájékoztatta portálunkat az intézmény. 

A reggel 8 órai adatok szerint eddig négy főt szállítottak be az intézménybe. A négy sérült közül egy könnyebb sérült, három fő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Életveszélyben egyikük sincs, állapotuk stabil, ellátásuk megkezdődött.

További sérülteket is várnak, akik folyamatosan érkeznek a kórházunkba; érkezésükről, állapotukról délutánra ígért újabb tájékoztatást a kórház.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában