Program

2023.05.15. 08:00

Film és zene alternatívan az avasi Zugivóban

"A kilencvenes években jobb volt a zene, de ha nem is, mindenképpen kevesebb volt a zaj..."

PGY

Forrás: shutterstock

Május 20. két zenekarról szól majd a Zugivóban (Miskolc, Zsolcai sor 198). A legendás Privát Nihilt egy frissen készült dokumentumfilmmel idézik meg, a Ninocska pedig a 80-as - 90-es évek új hullámát szólaltatja meg élőben.

A Privát Nihil Kazincbarcika leghíresebb alternatív zenekara, akik Jesse Gábor dalszerző- énekes vezetésével a 90-es években különleges helyet foglaltak el a magyar alternatív zene palettáján. Jesse Gábor énekes néhány évvel ezelőtti tragikus halála után, lánya, Jesse Dóra készített egy majd félórás dokumentumfilmet, amit most először láthat a miskolci közönség. A No Control a rendszerváltás körüli időszak vidéki magyar underground szcénájából vett igaz történet, annak üvöltő kreatív energiáival és démonaival - ajánlják a szervezők.

"A Ninocska legutóbb a Pál Utcai Fiúk előtt lépett fel Miskolcon, de már akkor is ez a koncert járt a fejükben, és nagyon várják, hogy újra megtáncoltassák a helyi … mindenkit, aki szereti. A zenekar repertoárja zömmel a nyolcvanas-kilencvenes évek hazai alternatív zenekarainak, így a 2. műsor, Európa Kiadó, URH, Neurotic, Balaton számai" - teszik hozzá FB posztjukban a szervezők. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában