Felavatták

2023.05.05. 13:06

Állandó ügyfélszolgálat kezdte meg működését Szerencsen

Vadonatúj ügyfélszolgálati irodát avatott pénteken az MVM Csoport Szerencsen. Az eseményen dr. Bozóky Anita, az MVM Zrt. csoportszintű kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd beszédet mondott dr. Koncz Zsófia a térség országgyűlési képviselője, továbbá Lantos Csaba energiaügyi miniszter.

SFL

Az irodaavató ünnepségen

Fotó: SFL

A sajtótájékoztatóval egybekötött programon dr. Bozóky Anita, az MVM Zrt. csoportszintű kommunikációs és társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója jegyezte meg, hogy a csoport számos ponton kötődik a megyéhez, ezen belül a Tokaj-hegyaljai régióhoz, önerőből újították fel és modernizálták a miskolci erőművet, Felsőzsolcán 20 Megawattos napelemes erőművet építettek, kiveszik a részüket a régió művészeti, tudományos életében. Támogatói voltak például a Zemplén Fesztiválnak, komplett stratégia együttműködést kötöttek a Tokaj-Hegyalja Egyetemmel. 

– Nálunk a leggyakrabban emlegetett szó az ügyfél, partnerként támogatjuk a magyar családokat, azon vagyunk, hogy a lehető leggyorsabban intézhessék gázzal és árammal kapcsolatos ügyeiket, hiszünk a személyes kapcsolatok erejében. Az új iroda is ezt a célt szolgálja a hét minden munkanapján – mondta az igazgató asszony.

Dr. Koncz Zsófia kitért beszédében Szerencs történelmi múltjára, a tokaji pátria értékeire, majd hangsúlyozta, hogy sok-sok beruházás van folyamatban. – Az, hogy az ember egy helyen tudja intézni az ügyeit, olyan fontos dolog, amely az itt élőknek rendkívül előremutató üzenet. Büszkék vagyunk, hogy állandó ügyfélszolgálati irodája lett az MVM-nek Szerencsen, gyakorlatilag Miskolc mellett már nem csak az árammal kapcsolatos ügyeket lehet majd intézni, de a gázzal kapcsolatosakat is minden nap, szerdán este nyolcig – mondta Koncz Zsófia.

Jelentős a fejlődés a városban

Lantos Csaba energiaügyi miniszter csak kitérőként jegyezte meg, hogy a pátriában nőtt fel, ifjú éveiben, ötven évvel ezelőtt tette meg az első kapavágást a tokaji Kopasz-hegyen, tehát van kötődése a régióhoz. – Jelentős a fejlődés a városban – jegyezte meg beszédében a miniszter – nagyon sok dolog történt az elmúlt félszáz évben. Ahhoz, hogy továbbra is élhető legyen a pátria és Szerencs, hozzájárul minden kis tégla, ami a fejlődést szolgálja. Az állandó ügyfélszolgálat egy olyan civilizációs előny, ami a helyben való ügyintézés lehetőségének a megteremtéséhez döntő mértékben járul hozzá. A tavalyi évben olyan dolgok történtek energia ügyekben, amelyek előtte nem. Egyikünk sem gondolta, hogy lesz ezer eurós áramár a lipcsei áramtőzsdén, és háromszázötven euró fölé emelkedett a gáz ára. Olyan árakról beszélek, amelyek elviselhetetlenek lettek volna, ha tartósan fennmaradnak. Azóta rendeződtek, de továbbra is magasak maradtak az induló állapothoz képest. Átrendeződött a világunk. Hirtelen megborult minden, elsőrendű fontosságúvá vált, hogy legyen ellátásbiztonság, legyen gáz és áram, ezen a korszakon túl vagyunk. E tekintetben jól álltuk ki azt a próbát, ami elé Magyarország is került. A kormány határozott intézkedéseket tett, ellátásbiztonság volt, van és lesz is – szögezte le az energiaügyi miniszter. – Második számú kérdés, hogy milyen áron? Sikerült lemenedzselnünk oda, ami ma már fenntartható. Ennek döntő eleme volt, hogy mi már nem tavaly, de 2013-tól egy rezsicsökkentő programot hirdettünk, ezzel a magyar háztartások a legalacsonyabb áron jutnak hozzá a földgázhoz és áramhoz Európában ma is. Feladatunk, hogy a háztartásokon kívül minden nem lakossági szereplő, tehát intézmények, vállalkozások elérhető áron jussanak energiához. A feladat nem könnyű, az egész gazdaságot nem tudja megtámogatni semelyik kormány, a magyar sem, de igyekszünk biztosítani leginkább a magyar tulajdonban álló mikro –és kisvállalkozásoknak az olcsóbb árakat. Ez nagyon közelít a lakossági rezsihatárhoz – mondta Lantos Csaba, mielőtt jó munkát kívánt az ügyfélszolgálati iroda munkatársainak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában