Fejlesztések

2023.04.09. 09:00

Út, ami a múltat köti össze a jövővel Regécen

A településen élők komfortérzetét javítja a község belterületi csapadékvíz elvezetési, gazdálkodási rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése.

ÉM

Ünnepeltek a regéci várban

Regéc várában "II. Rákóczi Ferenc Nagyságos Fejedelem" emléke előtt tisztelegve idén is megtartották a már sok éve hagyományos, Háromhutával közös Rákóczi Emléknap ünnepi rendezvényt.  

"A vezérlő fejedelem születésnapja volt az apropója a megemlékezésnek, ami ebben az évben a 347. volt - mondta el Bakos Ferenc, Regéc polgármestere. A fejedelem előtti tisztelgés alkalmával Gódor Gábor szobrász Rákóczit ábrázoló mellszobrot adományozott Regécnek, lelepleztük Kelemen Csaba színművész emléktábláját, aki számos éven át személyesítette meg a várbéli megemlékezéseken rendkívüli hitelességgel II. Rákóczi Ferencet. Az idei megemlékezésre az esős idő ellenére is szépszámú közreműködő és résztvevő érkezett Győrtől Nagyváradig."

Az ünnep apropóján 

Az ünnepi megemlékezés adott apropót várhoz vezető út, a Magyar Falu Program csaknem 40 millió forint támogatásával kiépített szakaszának ünnepélyes átadására. Ahogyan az átadáson fogalmazott dr. Hörcsik Richárd Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője: születésnapi ajándék ez az új út a Ffjedelem születésnapján, Regécnek és várba érkező látogatóknak.  

Regécen az ünneplést, az útfejlesztést máris egy újabb fejlesztés követi. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program mintegy 72 millió forint támogatásával bel- és csapadékvíz elvezetés tárgyában indít Regéc Község Önkormányzata beruházást. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a település több pontján valósul meg a község belterületi csapadékvíz elvezetési, gazdálkodási rendszerének fejlesztése, környezetbiztonságának növelése.  

Természetes további rendezvényekre is készül Regéc, leghamarabb a tavasz második felében, a május 20-21. hétvégén. A II. Regéci Középkori Napok kétnapos forgatagában találja magát az, aki ekkor a Regéci Várba látogat, ahol valóban úgy érezheti magát a vendég, mintha több száz évet ugrott volna vissza az időben - fejtette ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában