Nagyköveti vizit

2023.04.21. 18:19

Mongol hangszer - ajándék a színháznak (fotókkal)

A mongol nagykövet miskolci látogatásának apropója A tatárok Magyarországban című előadás volt.

PGY

A mongol nagykövet a miskolci színház igazgatójának adta át a hangszert

Fotó: Bujdos Tibor

Nagy megtiszteltetés érte a Miskolci Nemzeti Színházat, ugyanis nemrég Béres Attila igazgatót és Szőcs Artur rendezőt Mongólia budapesti nagykövetségén fogadta Baatarjav Sainnyambuu, Mongólia magyarországi nagykövete. A találkozó apropója A tatárok Magyarországban című előadás volt, melyet a 200 éves színház tiszteletére mutatnak be idén augusztusban. Szőcs Artur, az előadás rendezője mesélt a produkció részleteiről a mongol nagykövetnek, aki rendkívül nyitott volt a darab színpadra állítása kapcsán, és biztosította róla Béres Attila igazgatót és Szőcs Artur rendezőt, hogy amiben csak lehet, segíteni fogja az előadás létrejöttét, és egy, a tradicionális mongol zenei hangzáshoz elengedhetetlen, morin khuur nevű különleges hangszert is a színháznak ajándékoz.

A hangszert a nagykövet személyesen adta át a színháznak pénteken. Az esemény sajtótájékoztatóján jelen volt Baatarjav Sainnyambuu, Mongólia magyarországi nagykövete, Veres Pál, Miskolc polgármestere, Béres Attila igazgató, Szőcs Artur rendező.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában