Avasi Borangolás

2023.04.19. 15:29

Majd' 100 pincészet seregszemléje lesz az idei Borangolás

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület 2023-ban újra megrendezi a nagy sikerű Avasi Borangolást.

ÉM

Idén is lesz Borangolás, immár tizenegyedszer

Fotó: Kozma István

Az idei Borangolás immár tizenegyedik alkalommal - május 11-e és 13-a között - kelti életre a történelmi avasi pincesorokat zenei, gasztronómiai, borszakmai és családi programokkal. 2023-ban számos újdonsággal is várják az érdeklődőket. A rendezvény részletes programjait és újdonságait sajtótájékoztató keretében mutatta be Veres Pál, Miskolc polgármestere és dr. Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja szerdán az Avasi Bortanyán.

Még szélesebb programkínálat

- Miskolc nagyon büszke arra, hogy a Borangolás évről évre újra és újra bekapcsolja az Avast Miskolc kulturális vérkeringésébe, büszke arra, hogy ez a rendezvény immár tizenegyedik alkalommal szerez méltó elismerést a bükki boroknak, mert évről évre egy egy páratlan borgasztronómiai fesztivált ad a vendégeinek, fiataloknak és időseknek, pároknak és családoknak. A fesztivál elsősorban a borokról és elképesztő, hogy az idén már közel 100, egészen pontosan 97 borászat mutatkozik be ebben a három napban - hangsúlyozta. Mindezeken túl online és személyes borbemutatók, vakkóstolók, pódiumbeszégetések segítik majd a borok világában tájékozódni vágyókat. A város szívén viseli a történelmi Avas sorsát és miskolciként büszkén mondhatom, hogy ez politikai ciklukosokon átívelő cél, hiszen az előző városvezetés megpályázta, mi pedig megvalósítottuk az Avas fejlesztésének számos kulcselemét - emelte ki a polgármester.

Dr. Gyurcsik András rendező Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület részéről tájékoztatott a színes programkínálatról. Rendkívül széles zenei kínálat szerepel a programban és az ötven évvel ezelőtti Popfesztiválra is megemlékeznek. 22 étterem és gasztrovállakozó kínálja termékeit a fesztiválon és a sport is szerepet kap a műsorban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában