Határozat

2023.04.03. 16:38

Magyarország a béke pártján áll

Magyarország elkötelezett a béke mellett és Magyarország kormánya megvédi az országot attól, hogy belesodródjunk a háborúba – hangsúlyozta Dr. Kiss János országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján.

BOON

„Felszólítottuk a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak hazánknak, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik” – mondta dr. Kiss János

Fotó: Ádám János

„Pontosan egy évvel ezelőtt arattak kétharmados győzelmet a kormánypártok az országgyűlési választáson, a Fidesz-KDNP pártszövetség Miskolcon is megszerezte mindkét országgyűlési mandátumot. Már akkor, az országgyűlési választások előtti kampányban is világosan kiderült, hogy a baloldal nem utasítja el a háborút, sőt azt is elismerték, hogy készek fegyvereket küldeni Ukrajnába, és közben teljes mellszélességgel a brüsszeli szankciós politika mellé álltak” – kezdte tájékoztatóját dr. Kiss János.

Majd hangsúlyozta: „a Fidesz-KDNP frakciószövetsége egy Békepárti Határozatban világossá tette, hogy kifejezzük elkötelezettségünket a béke mellett, és azt várjuk el a nemzetközi közösség minden tagjától, hogy a mielőbbi a béke érdekében lépjenek fel, és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború kiterjedésével járnak. Fegyverszállítások és további szankciók helyett mielőbbi béketárgyalásokra van szükség” – szögezte le a politikus.

„Felszólítottuk a magyar közéleti szereplőket, hogy tartózkodjanak az olyan állásfoglalásoktól és politikai akcióktól, amelyek jelentős gazdasági károkat okozhatnak hazánknak, vagy Magyarország háborúba sodródását eredményezhetik” – tájékoztatott az országgyűlési képviselő.

Ezen előterjesztést azonban csakis a Fidesz és a KDNP országgyűlési képviselői szavazták meg – mondta. Gyurcsány Ferenc és a dollárbaloldal tagjai, ideértve a miskolci képviselőket is, nem támogatták sem a Parlamentben, sem azon kívül a Békepárti Határozatot.

„Szomorúan látom, hogy például Varga László, aki a baloldal egyik képviselőjelöltje volt Miskolcon, szintén nem támogatta semmilyen fórumon ezt a Békepárti Határozatot, annak ellenére sem, hogy a magyar emberek békét akarnak. Mi a Fidesz és a KDNP képviselői azonban továbbra is a béke pártján állunk, és meg fogjuk védeni Magyarországot attól, hogy belesodródjon a háborúba”- jelentette ki dr. Kiss János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában