Díjkiosztó

2023.04.14. 12:00

Kortárs hangon az egyetemen

A magyar felsőoktatásban egyedülálló program célja, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló fiatalok lehetőséget kapjanak írásművészetük fejlesztésére

Fotó: shutterstock, Undrey

Gálaműsor keretében adták át az egyetemista diákokat megszólító Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázat díjait a miskolci Zenepalotában. Az alkotói pályázatra idén 4 ország 22 egyeteméről 113, köztük 16 miskolci hallgató jelentkezett. Most érkezett a legtöbb pályamű a program 19 éves történetében.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a Miskolci Egyetemmel közösen 19 éve szervezi hallgatói tehetséggondozó projektjét, a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló program elsődleges célkitűzése, hogy a Kárpát-medencében magyar nyelven tanuló fiataloknak lehetőséget tudjon biztosítani írásművészetük fejlesztésére, a publikálás útjának, lehetőségeinek megismerésére.

A Miskolci Egyetem hallgatói közül Uraky Noémi a zsűri II. díját nyerte el, és ő kapta Miskolc város Polgármesteri díját is. A Miskolci Egyetem Rektori díját Elek Zsófia, a miskolci Mathias Corvinus Collegium díját Balázs Zsófia nyerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában