Ünnep

2023.04.30. 10:00

Hagyományteremtő tállyai majális a Promenádban (fotókkal)

Bár tartottak már Tállyán főzőversenyeket, majálishoz köthető gasztronómiai programot még nem, pláne úgy nem, hogy azt sporteseményekkel fűszerezik egyfajta parasztolimpiaként címezve a nevezők felé.

SfL

Együtt a főzőcsapat

Fotó: SfL

"Igyekeztünk úgy szervezni az eseményt, hogy a teljes lakosság részese lehessen a rendezvénynek még akkor is, ha valamilyen oknál fogva nem tudnak a központi helyre látogatni – sorolja Serfőző Szabolcs polgármester. – A Megyaszói Fúvós Zenekar egész délelőtt a település utcáit rótta amolyan zenés ébresztőt produkálva, tényleg csak oda nem jutottak el, ahol a szűk, éles kanyarok ezt nem tették lehetővé a zenészeket szállító jármű számára. Közben tizenhat csapat készülődött a Promenádban a főzőversenyre, amelynek nem voltak megkötései, mindenki azt tett a lángra, amit akart. A főzés ideje alatt sportvetélkedőre invitáltuk a résztvevőket, volt célba dobás vasvillával, sörivó verseny, sorolhatom, az iskola sportcsarnokában pedig a legifjabbak találtak szórakozási lehetőséget." 

Májusfa a hivatal előtt 

"Az időjárás kedvezett, mindenki abból kóstolt, amiből akart. Délután közösen vonultunk a polgármesteri hivatal elé, ahol felállítottuk a májusfánkat, végül átadtuk a díjakat a főzőverseny, a korábban meghirdetett süteményverseny és a parasztolimpia első három helyezettjének. A záróeseményt a helyi Nefelejcs Népdalkör műsora színezte" – adott tájékoztatást a tállyai majálisról Serfőző Szabolcs.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában