Akció

2023.04.08. 15:00

Ezért lepték el a motorosok Miskolc utcáit (fotókkal, videóval)

Látványos felvonulással és színes programokkal szerették volna felhívni a figyelmet a motorosokra a szervezők a tavaszi szezon előtt.

UA

Miskolc főutcájára is bemerészkedtek a motorosok. Most szabad volt nekik

Fotó: Vajda János

Jótékony felhívás és a motorosokra való fokozott figyelemre hívták fel a figyelmet szombaton délelőtt Miskolcon. Látványos felvonulással kívánták érzékeltetni a motorosok jelenlétét a forgalomban, amely a Tudomány és Technika Háza előtti térről indult és a város főutcáján haladt át.  

A motoros és kerékpáros találkozó és felvonulás balesetmegelőzési célzattal szerveződött, mivel lassan itt a szezon a szervezők fel szeretnénk hívni a miskolci lakosság és közlekedésben résztvevők figyelmét a motorosok egyre gyakoribb jelenlétére a forgalomban.  

Az eseményen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei balesetmegelőzési bizottság is képviseltette magát az eseményen, ahol programokkal és figyelemfelhívó kampányokkal tevékenykedett.

Jótékonykodnak is 

Az esemény másik és különösen fontos célját egy jótékonysági gyűjtést szervezett, amelynek összege egy katasztrófavédelemben dolgozó apuka kisgyermekének rehabilitációjához szükséges anyagi forrást tudja részben vagy egészben biztosítani a Miskolci Lions Klub egyesület, motoros közösség és a lakosság. 

A két és fél éves Baka Krisztián teljesen egészséges kisfiú volt, de 8 hónapos korában agyhártyagyulladást kapott és kómába esett. A kómából már úgy ébredt fel, hogy elveszítette a látását és a hallását. Az adományok az ő gyógyulását segítik. Az Lions Klub felajánlott már háromszázezer forintot erre a célra.  

Az eseményen jelen volt két szerkocsival a katasztrófavédelem is, amit készségesen mutattak be az érdeklődők számára, valamint jelen volt az Országos Mentőszolgálat is egy járművel, akik életet is mentő oktatást, ismeret átadást tartottak. Felvonultak a Spider mentőcsoport és kutyás bemutatóval készültek az érdeklődök számára.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában