Támogatás

2023.04.07. 18:00

Biztosított az uszoda működése Ózdon

Több mint 18 millió forintos támogatást kap az ózdi önkormányzat a minisztériumtól, amit az uszoda rezsiköltségeire fordíthatják.

ME

Fotó: Marosréti Ervin

Az előttünk álló hónapokban sem kell attól tartani, hogy a március 10-én újranyitott Városi Tanuszodát újra be kellene zárni Ózdon. A mögöttünk hagyott téli időszakban a megemelkedett rezsiköltség miatt ugyan a létesítményt nem lehetett látogatni, néhány hete azonban átalakított nyitvatartási idő mellett ismét igénybe lehet venni a szolgáltatásokat.

Lesz támogatás

A helyi önkormányzat illetékes szakbizottságának vezetője azon dolgozott, a működéssel kapcsolatban a jövőben se legyen probléma.

- A kialakult rezsi válság kapcsán többször fordultam levélben a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárához, dr. Schmidt Ádámtól azt kértem, hogy külön támogatással segítse a Városi Tanuszoda kapcsán felmerülő rezsi kiadásokat - árulta el Kellóné Mezőtúri Márta, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke. - Örömmel mondhatom, hogy komoly eredményt sikerült elérnünk, hiszen 18.6 millió forintos segítséget kapunk. Ezt az összeget a felmerülő rezsiszámlák kifizetésére fordíthatjuk az esztendő végéig.

Kellóné Mezőtúri Márta köszönetét fejezte ki dr. Schmidt Ádám és a minisztérium felé, azt pedig külön kiemelte, hogy ezzel a támogatással az ózdi tanuszoda működése erre az esztendőre biztosítva van.

Ózd hírei a boon.hu oldalán!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában