Megalakultak

2023.04.05. 18:40

A gazdasszonyokra is figyelni kell

Szükség van a női szempontokra, empátiára, a túlélés ösztönösségére arra az erőre amely az életadás képességéből fakad.

BOON

Fotó: Ádám János

A MAGOSZ Gazdasszony Tagozata Miskolcon a Vármegyeháza Dísztermében tartotta a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei alakuló ülését. Taskó József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei elnöke üdvözölte a vendégeket.

Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Közgyűlés elnökasszonya köszöntőjében fogalmazta meg, hogy mennyit fejlődött a világ az elmúlt évtizedekben, hiszen ahogy a törvényhozásban, úgy a különböző foglalkozáscsoportok érdekvédelmi és szakmai szervezetében is jócskán volt elmaradás ami a női képviseletet illeti. Szükség van pedig a női szempontokra, a bennük lévő empátiára, a túlélés ösztönösségére arra az erőre amely az életadás képességéből fakad - hangsúlyozta.

Nagyné Legény Ildikó MAGOSZ Országos Gazdasszony Tagozat elnöke a szervezés körülményeit, szempontjait ismertette. Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke pedig kifejezte reményét, hogy a munka eredményeként május végén köszöntheti első kongresszusukon a magyar gazdasszonyokat. Az újonnan alakult tagozat elnöknek választotta Stefánné Fekete Máriát, Götz Mária Ildikó és Simonné Taskó Ágnes pedig alelnökök lettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában