Miskolci közgyűlés

2023.03.30. 13:36

Ingatlanok értékesítése: hasznosítás, vagy a családi ezüst kiárusítása?

Folytatódik a miskolci közgyűlés, húsz előterjesztést tárgyalnak meg ma a vármegyeszékhely önkormányzati képviselői.

9. Javaslat egyes ingatlanok elidegenítésére.

Hat ingatlan értékesítését javasolják. Üzlethelyiségek, főutcai lakóházak, lakások vannak köztük. Az ingatlanok többsége rossz állapotú, romos.

Molnár Péter, KDNP frakcióvezető:

Főutcai ingatlanok egész sorát akarja a városvezetés eladni. Ez hogy áll összhangban a Hodobay Tervvel? Érthetetlen. Ha jelentkező befektetőnek adnánk el, érthető is lenne. De így nem. Mi ezt nem tudjuk támogatni.

Veres Pál polgármester:

Romos épületekről van szó, amit pályázat útján értékesítenénk. Az adott ingatlanok fejlesztése a cél.

Szopkó Tibor alpolgármester:

Fontos, hogy megújuljanak ezek az ingatlanok, ezért keresünk rá vevőt, befektetőt.

Bazin Levente, Velünk a Város:

Ha a várostól nem vonta volna el a kormány a forrásokat, a város saját erőből képes lenne felújítani ezeket az ingatlanokat.

Szarka Dénes, Veünk a Város:

A város nagyon sok ingatlanja indult romlásnak, mert a mindenkori városvezetés félve nyúl az értékesítés eszközéhez. Nagyon nagy szükség van a bevételre, ezért is fontos az értékesítés.

Dr. Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető:

A mindenkori költségvetés tartalmaz olyan bevételi sort, hogy ingatlanok értékesítéséből származó bevétel. Ez minden költségvetés része. És mi nem beszélünk herdálásról. Az eladáson túl a Hodobay Terv az, amelyik eldönti, egy ingatlan fejleszthető-e, vagy értékesíteni érdemes inkább.

Dr. Mokrai Mihály, Velünk a Város:

A meghirdetett ingatlanok 90 százaléka az én választókerületemben található. Ismerem őket. Semmiféle változás nincs velük kapcsolatban hosszú évek óta.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában