Legkisebbeknek

2023.03.07. 16:00

Babaszínházban a Nyitnikék című előadás

Március 14-én, kedden 10 órától Miskolcon, a Főnix Családbarát Közösségi Térben várják a kisgyermekes családokat Babaszínházba.

Kizöldül a természet, csicseregnek a madarak, kisüt a nap, amit a hosszú tél után őszintén vártunk. A bárányok bégetnek, a nyulak szökdécselnek, ezt hallani szerteszét, hogy Nyitnikék. A babaszínházi előadáson a legkisebbek először találkozhatnak ezzel a művészeti formával, ahol adott egy játéktér és egy nézőtér, megtapasztalják, mi történik ebben a helyzetben: nézői lehetnek egy rövid, különféle (emberi és hangszeres) hangzásokkal dúsított eseménysornak, s végül ők maguk is bekapcsolódhatnak a játékba, hogy levezessék az egy helyben üldögélés alatt felgyűlt kíváncsiságukat, megfogják a játékdarabokat, hangeszközöket. Az egyszerű történet népi mondókákból és gyerekdalokból épül a magyar folklór kincsestárából. A ritmikus szöveg könnyen megragadja az épp beszélni tanulók figyelmét, s a nagyobbak értelmét. Játssza és a végén a gyerekeket is játszatja Barta Mária Viola színésznő. A részvételi szándékot a Főnix Családbarát Közösségi Tér Facebook oldalnak küldött üzenetben lehet jelezni előre.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában