Elismerés

2023.02.03. 14:22

Vármegyénkbeli iskolarendőrt is jutalmaztak

Nyolcadik alkalommal rendezték meg az Országos iskolarendőr Szakmai Napot.

ÉM

Jaskó Judit a kép jobb szélén

Fotó: Szabó Gabriella

2087 iskolarendőr segíti az ország iskoláit. Számukra tartották meg a Rendőrségi Igazgatási Központban a VIII. Országos Iskolarendőr Szakmai Napot.

„Az Iskola rendőre” programot az ORFK 2008 szeptemberében indította el azzal a céllal, hogy a program segítse elő a kisiskolások biztonságos, balesetmentes közlekedését, a közlekedési ismereteik bővítését, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítését és megszüntetését.

A 2022/2023-as tanévben „Az iskola rendőre” programhoz 2831 közoktatási intézmény csatlakozott és 2087 iskolarendőr segíti a program végrehajtását.

„A szakmai nap által fejezzük ki köszönetünket mindazoknak, akik fáradtságot nem kímélve, aktívan részt vettek az iskolarendőr programban, és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a prevenció területén. Az ezzel járó feladatok sikeres és eredményes végrehajtása arra ösztönöz bennünket, hogy „Az iskola rendőre” programot továbbra is kiemelten kezeljük” írta a rendőrség közösségi oldalán.

A VIII. Iskolarendőr Szakmai Nap alkalmával a legjobb iskolarendőrök jutalmazásban részesültek. Köztük Jaskó Judit főhadnagy a Borsod-Abaúj-Zemplén VMRFK munkatársa is. Az elismeréseket Óberling József ezredes, az ORFK-OBB ügyvezető elnöke adta át.

A szakmai napon többek közt előadást tartott Berzai Zsolt alezredes, az ORFK-OBB főtitkára.

Jaskó Judit
Forrás: BAZMRFK

Jaskó Judit r. főhadnagy 2008. október 1-je óta dolgozik a rendőrség állományában. A közösség elé példaképül állítható, munkatársaival és a társzervekkel is kiváló a kapcsolata. Az „iskola rendőre” programban aktívan részt vesz, számos bűn- és balesetmegelőzési projektet szervezett. Rendszeresen tart az iskolában közlekedésbiztonsági előadásokat, és kerékpáros elméleti és gyakorlati vetélkedőket minden korosztály részére. Ezen felül minden egyéb iskolai, és egyéb társadalmi érdekeket szolgáló felkérésnek eleget tesz. Szakmai munkájának színvonala és emberi magatartása egyaránt méltóvá teszi az elismerésre, írja a vármegyei rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában