Jegyzet

2023.02.27. 07:00

Rekord

Hegyi Erika

Hegyi Erika

Sok évvel ezelőtt szülőként abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy a gyermekeim negyedik osztályos korukban írták meg a középiskolai felvételi feladatlapokat. Mivel nyolcosztályos képzésre szerettek volna bejutni, még csak tízévesek voltak, és ennek megfelelően nemigen fogták fel a próbatétel súlyát. Ezt persze egyáltalán nem bántam. Igazából jó mókának vették, hogy az egyik délután (akkor délután voltak az írásbelik) elmegyünk egy hatalmas iskolába, és ott furfangos feladatokat oldanak meg. Előtte természetesen megbeszéltük, hogy egyáltalán nem baj, ha nem sikerül, mert igazából csak nyolcadik osztályban kötelező középiskolát választani. (De azért sikerült.)

Az idén felvételizők már a szóbelire készülnek. Azonban a napokban derült ki, hogy remekeltek, mert olyan jó átlagot produkáltak az írásbelin, amilyen legutóbb 11 évvel ezelőtt volt. Lesz, aki most azt mondja, hogy persze, biztosan könnyű feladatokat kaptak. De én inkább úgy vélem, hogy egy nagyon okos és felkészült évfolyam ül be szeptemberben a középiskolákba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában