Hagyomány

2023.02.10. 09:00

Polgári Estély Mezőkövesden

Több mint 800-an vettek részt a 16. alkalommal megrendezett nagyszabású programon.

BOON

Kékedi László, Fekete Jánosné, dr. varga Judit és Tállai András az estélyen

Fotó: Csendes Szonja

Az esemény fővédnöke dr. Varga Judit igazságügyi miniszter volt, aki beszédében egyebek mellett a hit, az összetartozás és a szorgalom egységének fontosságáról osztotta meg gondolatait. Dr. Varga Judit a mezőkövesdi térség fejlesztéseiről is beszélt.

– Ha szétnézek ebben a térségben, azt látom, hogy folyamatosan valósulnak meg a nagyszabású és előremutató beruházások. Ilyenek például a mezőkövesdi és mezőcsáti ipari parkok, valamint a Zsóry fürdő fejlesztései. A fürdőben gyerekkoromban sok időt töltöttem a szüleimmel, úgyhogy alig várom, hogy a felújított fürdőt is megnézhessem. Úgy gondolom, hogy Önöknek és Tállai András képviselőnek is köszönhetően elmondhatjuk, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye VII. számú választókörzete, benne Mezőkövesddel, a nemzeti konzervatív kormány egyik erős vára – emelte ki a miniszter.

Tállai András miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, a bál házigazdája, a polgári estély céljairól beszélt.

– A térségben komoly hagyománya van ennek a programnak, február első szombatján immár 16. alkalommal gyűlünk össze: ezen a bálon nemcsak találkozni, ismerkedni és beszélgetni lehet, van lehetőség szórakozásra, jótékonykodásra is. Örülök, hogy évről évre találkozunk, köszönöm a szervezőknek és a résztvevőknek is ezt a bált, hiszen mindez csakis együtt jöhetett létre: ezen este jelentősége a közösségünk erejében és összefogásában van – hangsúlyozta Tállai András.

Fejlesztések

Fekete Jánosné, Sály polgármestere, a bál egyik védnöke ünnepi köszöntőjében a településen megvalósult fejlesztésekről is megosztotta gondolatait.

– Nagy boldogsággal tölt el, hogy az évente több százmillió forint értékben megvalósuló sikeres projektjeink a teljes lakosság megelégedését szolgálják. Az elmúlt esztendőben megtörtént a régóta várt Bükkábrányt Sállyal összekötő út felújítása is, amely megkoronázta az eddigi fejlesztési eredményeket – mondta Fekete Jánosné, aki köszönetet mondott Tállai András miniszterhelyettesnek és Magyarország Kormányának a fejlesztések támogatásáért.

Kékedi László, Kisgyőr polgármestere, a bál másik védnöke elmondta, fontosnak tartja az estély jelmondatát, mely így hangzik: „Együtt a térség összefogásáért”.

– Ez egy nagyon jó jelmondat, ráadásul ez a térség valóban egy egységet képez, olyan, mint egy nagy család. Ha megnézzük a dél-borsodi térséget ezelőtt 30 évvel és megnézzük napjainkban, akkor véleményem szerint ma már a dunántúli településekkel is vetekedhetünk – emelte ki Kékedi László.

Műsor sztárvendégekkel

Az est sztárvendégeként Korda György és Balázs Klári lépett közönség elé, előadásukban felcsendült a Reptér, a Találd ki gyorsan a gondolatom, valamint a Halleluja című sláger is. Az ünnepi műsorban még Mozer Attila, a Mezőkövesdi Alapfokú Művészeti Iskola művésztanára és Kerékgyártó Bálint énekelt. Az est folyamán tombolasorsolást rendeztek, míg a jó hangulatról a Horizont zenekar gondoskodott február 4-én a mezőkövesdi Városi Sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában