Tanárképzés

2023.02.09. 17:00

Összefogott a két egyetem

A hittanár-nevelőtanár szak mellé a jelentkezők több más szak közül is választhatnak.

Fotó: sukra13

Kétszakos osztatlan tanárképzésre nyílik lehetőség a Miskolci Egyetem és a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola közötti együttműködésnek köszönhetően. A hittanár-nevelőtanár szak mellé a jelentkezőknek lehetőségük van angol, etika, földrajz, magyar, mozgókép- és médiaismeret, német és történelem szakok választására is. A felsőoktatási intézmények között két évvel ezelőtt született együttműködési megállapodás. Ennek kiszélesítéséről is szó esett az intézmények vezetői - prof. dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, dr. Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök, dr. Odrobina László, a főiskola megbízott rektora, valamint dr. Seszták István, a hittudományi főiskola fenntartói biztosa és Makkai László, a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium igazgatója - között a Miskolcon tartott tárgyaláson.

A megállapodás értelmében a Miskolci Egyetem és a görögkatolikus főiskola mint Kelet-Magyarország egyetlen katolikus pedagógusképző felsőfokú intézménye lehetőséget biztosít a kétszakos osztatlan tanárképzésre.

Mit jelent ez pontosan? Azt, hogy a hallgató jogviszonya a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolával jön létre, azaz a hittudományi főiskola intézményi oldalán kell jelentkezni a kiválasztott szakpárra a felvi.hu-n keresztül, a közismereti tanárszak ismeretanyagát azonban a Miskolci Egyetemen hallgatja a felvételt nyert hallgató. A 10 féléves osztatlan tanárképzésre az idegennyelvi szakok kivételével elegendő a középszintű érettségi is a felvételihez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában