Sportbál

2023.02.27. 20:30

Díjazták a legtehetségesebb szerencsi sportolókat

A Szerencs Városi Sportegyesület (SZVSE) február utolsó szombatján Sportbál elnevezés alatt rendezte meg azt a programot, amelyen az egyesület szakosztályainak 2022-ben legeredményesebb versenyzőit, sportolóit jutalmazták.

SfL

Díjazók és díjazottak a szerencsi Sportbálon

Fotó: SfL

A Bocskai István Katolikus Gimnázium és Technikum aulájában megtartott programon Nyiri Tibor szerencsi polgármester, az SZVSE elnöke hangsúlyozta köszöntőjében, hogy a sportolók küzdeni akarását nem mellőzve kell köszönetet mondani a szülők felé, akik a nehéz gazdasági helyzet ellenére is áldozatot hoznak, kitartanak, támogatják gyermekeik előrehaladását a sport területén.

- Elismerés illeti az edzőket – mondta a polgármester – akiknek nagy része társadalmi munkában, esetleg jelképes összegért végzik vállalt feladatukat, készítik fel a fiatalokat versenyekre. Az egyesület ebben az évben ünnepli megalakulásának harmincadik évfordulóját, természetesen a szerencsi sportélet ettől jóval korábbi időkre vezethető vissza. Akkor sem, és most sem lehet panaszunk az utánpótlásra, a legfiatalabbak szinte hetenként érnek el dobogós helyezéseket országos szinten, sőt határokon túli, vagy EB-s megmérettetéseken is jól szerepelnek. Célunk az, hogy sporttéren is biztosítsuk a városban a felnövekvő nemzedék jövőjét, ne környékezze meg őket az a sok negatívum, ami körbeveszi világunkat, jelenünket – hangsúlyozta az egyesületi elnök.

A kilenc szakosztály legeredményesebb versenyzőinek, sportolóinak Dr. Hegedűs Csaba birkózó olimpikon, Prima Primissima díjas mesteredző adta át az elismeréseket. A „tuskirályként” is emlegetett sportoló megjegyezte beszédében, hogy egy kistelepülésről, Sárvárról indult pályafutása, és mindig büszke volt arra hogy magyar, hogy számos világversenyen, olimpián állhatott a dobogó legmagasabb fokára a nemzet fiaként. Volt kitartása és hite, hogy megvalósítsa gyermekkorában megálmodott célját, hogy a világnak a bajnoka legyen.

- Mi magyarok rettenetesen tehetségesek vagyunk, de nem árt, ha Isten segítségét is kérjük, ha leküzdhetetlennek vélt akadályok gördülnek elénk – hangsúlyozta az olimpikon, mielőtt Nyiri Tibor társaságában átadta a díjakat a sportolóknak. 

Fotós: SfL

„Az Év Sportolója” kitüntetést vehetett át: 

  • Lukács Zsófi (úszás) és Lénárt Zétény (úszás) valamint Farmosi István edző. 
  • Fábián Léna (súlyemelés) és Morvai Balázs Örs (súlyemelés) valamint edzőjük Fekete Diána és Morvai Zoltán. 
  • Kovács Máté (labdarúgás) és edzője Mudri Mihály. 
  • Nagy Ábel (kosárlabda) és edzője Endrész Tamás. 
  • Tálas Dorina (kézilabda) és edzője Katona Krisztina. 
  • Szűcs Vivien (karate) és Kanalas Patrik (karate) valamint edzőik Varga Katalin és Nagy László. 
  • Czakó Regő (birkózás) és edzője Illésy László, végül Sárossy Balázs (asztalitenisz).

2019-ben nagy veszteség érte a szerencsi labdarúgást, 85 éves korában elhunyt Lukács Bertalan Pro Urbe díjas mesteredző, aki a sportegyesület közösségének meghatározó, megbecsült, példamutató tagja volt. Emlékére megalapították a „Lukács Bertalan-díjat”, amelyet az adott év legjobb teljesítményt nyújtó, legnagyobb fejlődést mutató utánpótláskorú kapus részére kerül átadásra. Ezt a díjat ebben az évben Tóth Milán kapta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában