Gasztronómia

2023.02.04. 14:00

Az országos döntőben izgulhatunk a miskolci csapatért

Egyedüli miskolciként jutott be a döntőbe az Aranykorona Történelmi Étterem csapata.

Nagy-Hankó Krisztina

A képen: Bálint Márk és Varga Máté, a döntőbe jutott versenyzők

Fotó: Aranykorona Étterem

A Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület és a Magyar Konyhafőnökök Egyesülete együttműködésének köszönhetően három miskolci étterem indulhatott a Magyarország Étele Országos Gasztroverseny elődöntőjében, azonban a döntőbe közülük már csak egy csapat jutott be. A nívós versenyen való részvétel Miskolc imázsának építéséhez járul hozzá.

Nemzeti alapanyagok

Az országos megmérettetést hatodik alkalommal rendezik meg. Ez ma már nemzeti értéknek számít. Idén a Petőfi emlékévhez és az 1948-49-es eseményekhez kapcsolódva a huszárételeket helyezik a középpontba. Miskolc az egyetlen vidéki város, ahonnan három étterem séfjei is indultak a versenyen – mondta Szendrei Mihály, a Miskolc és Térsége Turisztikai Egyesület elnöke. Végül az Aranykorona Történelmi Étterem 2 fős csapata szerepelt sikeresen, így a 12 döntős közé kerültek, a március 18-i megmérettetésen. Az elődöntőben 40 percük volt előállítani a kizárólag magyar alapanyagokból készült ételt, de vihettek magukkal előre elkészített elemeket a fogáshoz. A döntőben négy órájuk lesz, azonban az alapoktól a helyszínen kell elkészítenie a két séfnek a „Segesvári bújtatott szűzpecsenye kertjeink javaival” fantázia nevű ételt. A miskolci csapat újoncnak számít a versenyben, hiszen olyan gasztronómiai szakemberekkel mérik össze tudásukat, akik már sokadszorra vesznek részt a rangos eseményen – tudatta Szendrei Mihály.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában