Konferencia

2023.02.22. 17:53

A föld energiájára számítanak

Vármegyénk kedvező természetföldrajzi adottságainak köszönhetően kiemelkedő jelentőséggel bír a geotermikus energia hasznosítása.

PGY

A föld energiájáról szólt a konferencia

Fotó: Ádám János

A geotermikus energia minél szélesebb körű alkalmazásával hosszú távon erősíthetjük Magyarország energiaszuverenitását. Vármegyénk kedvező természetföldrajzi adottságainak köszönhetően kiemelkedő jelentőséggel bír a geotermikus energia hasznosítása, ezért Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzata és a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) szakmai fórumot tart a geotermia szélesebb körű alkalmazásáról. 

Az eseményen köszöntőt mondott Dr. Schirger György vármegyei jegyző, aki kiemelte: vármegyénkben kiemelkedő jelentőséggel bír a termikus energia hasznosítása elég csak a miskolci távfűtésben betöltött szerepére gondolni. Történelmi áttekintés után jelezte: vármegyénkben is sok népszerű termálfürdő várja a vendégeket. Magyarország geotermikus nagyhatalom és ezzel az adottsággal élni kell. 

A vármegyei területfejlesztési programban is jelentős szerepet tölt be a termikus hasznosításának törekvése és ezzel együtt a környezetvédelem. A rendezvényen szakmai előadást tartott Gonda Bence, az SZTFH stratégiai elnökhelyettese, Dr. Káldi Zoltán, országos bányakapitány és Dr. Fancsik Tamás, földtani igazgató. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában