Istentisztelet

2023.02.12. 14:52

A Deszkatemplomban indult a házasság hete

A miskolci alkalmon a gyülekezet tagjai Bartha Árpád és felesége Katalin tettek bizonyságot házasságukról.

DA

Pásztor Dániel püspök tartotta a nyitó áhítatot

Fotó: Bujdos Tibor

A Miskolc-Tetemvári Református Egyházközség Deszkatemplomának nyitó istentiszteletével, vasárnap délelőtt kezdetét vette a 2023. február 12. és 19. közötti házasság hete országos rendezvénysorozat. Idén a „Szeretetbe kapaszkodva” jeligét választották a szervezők, akik a keresztény egyházak és civil szervezetek vezetői közül kerülnek ki minden évben.  

A témahét fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje Veres István – tudtuk meg Almási Ferenctől, a házigazda gyülekezet lelkipásztorától.

Egy szív és út a házaspároké 

A nyitó istentiszteleten igét hirdetett Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, aki kihangsúlyozta, hogy a házaspárok egy szívet és egy utat kapnak Istentől, aki az erőt is megadja ahhoz, hogy a felek élethosszig, szeretetben együtt tudjanak maradni. Tóth János református lelkipásztor, a Gyökössy Endre Lelkigondozói Intézet vezetője beszélt a programsorozat kezdeteiről, amelybe a Magyarországi Református Egyház 2011-ben kapcsolódott be. Az alkalom végén a Deszkatemplom Kövess Engem Körének két tagja Bartha Árpád és felesége Katalin tettek bizonyságot házasságukról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában