Energiatámogatás

2023.01.03. 14:30

Sárospatak: Nagyon jól jön a rendkívüli támogatás

Sárospatak több mint 117 millió forinttal részesül a kormányzati rezsitámogatásból.

ÉM

Aros János, Sárospatak polgármestere a kormánydöntést úgy kommentálta: örülnek, hogy a kormány betartotta a szavát és támogatja a településeket a rezsiszámlák kifizetésében.  

Hozzátette: ezzel gazdasági szempontból az év első félévét biztosan egyensúlyban tudják tartani, amihez nagyban hozzájárul az is, hogy korábban minden intézményük esetében komoly energetikai fejlesztéseket hajtottak vége. Kiemelte: szükség is volt a támogatásra, ugyanis más költségvetési források mértéke csökkent.  

Aros János
Fotós: Bujdos Tibor

Példaként említette a szociális támogatást, valamint a gyermekétkeztetést, amelyekre 2023-ra részben, vagy egyáltalán nem kapott központi forrást a pataki önkormányzat, Ezeket önerőből kell majd megoldaniuk és kiegészíteniük – mondta. Megemlítette azt is: a helyi vállalkozások nagyon sikeresek voltak az elmúlt évben, ennek köszönhetően a korábbi adóévben elkönyvelt, mintegy 600 millió forintos iparűzési adó 800 millió forintra emelkedett. Emiatt a városnak a központi költségvetésbe is magasabb összeget kell befizetnie. Mindezeket tekintve nagyon jól jön a 117 millió forintos rendkívüli támogatás Sárospataknak – összegezte Aros János. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában