Innovatív pedagógia

2023.01.14. 13:00

Iskola, óvoda a robotok és legók világában

Kétnapos szakmai napra várják a pedagógusokat Edelénybe és Sajószentpéterre.

ÉM

Szakmai napot rendeznek az innovatív pedagógiai módszerek népszerűsítése céljából az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában és társintézményében, a sajószentpéteri Szent Péter Görögkatolikus Óvoda és Bölcsődében január 16-án és 17-én. A meghívott vendégek határon túli, magyar ajkú intézmények vezetői, pedagógusai lesznek, akik Kárpátaljáról, Felvidékről és Erdélyből érkeznek a vármegyénkbeli intézményekbe, összesen 30-an. 

A Szent Péter Görögkatolikus Óvodában és Bölcsődében január 16-án 8.15-kor köszöntőkkel kezdődik a program. Ezt követően bemutatófoglalkozásokat tekinthetnek meg a vendégek. Többek között megismerkedhetnek a KETT pedagógiai módszerrel, a LEGO Educationnal, a Duplo 6-os szett alkalmazásával, a Bee-Bot használatával. Lesz izgalmas utazás a vidámparkba Coding Expressel és matematikai tapasztalatszerzés a MoreToMath készlet alkalmazásával. 

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában kétnapos lesz a program. Január 16-án reggel 8 órakor a köszöntők után kezdődnek a bemutat órák. A határon túli vendégek megismerkedhetnek a padlórobotokkal, a LEGO-robotikával, a SMART-biológiával, valamint a Maker's Red Box szuperhőseivel. Délután 3 órakor Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős államtitkár tart előadást az iskola aulájában, majd további szakmai előadások következnek. Január 17-én az iskola pedagógusai további bemutatóórákon engednek bepillantást innovatív oktatási módszereikbe. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában