Próbaidős őrmesterek

2023.01.17. 10:25

Így tettek esküt a miskolci fiatal járőrök

Hazánk négy rendőrképző intézményében tettek ünnepélyes esküt a közbiztonsági járőrképzés résztvevői: a Körmendi és a Miskolci Rendvédelmi Technikumban, illetve a Rendőrképző Akadémia adyligeti és szegedi járőrképző tagozatán.

ÉM

Fotó: Francz Ilona

Ez azt is jelenti, hogy ezen a héten 121 próbaidős őrmesterrel bővült a Magyar Rendőrség állománya. Még nyolc tanulmányokkal és kihívásokkal teli hónap vár rájuk. Február 13-án pedig már indulnak is az újabb, tíz hónapos képzések, tájékoztatott közösségi oldalán a Magyar Rendőrség. A bejegyzéshez a fotókat a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendezvényről választották.

Fotós: Francz Ilona

A Miskolci Rendvédelmi Technikum tájékoztatása szerint negyvenhárom fő, a Borsod-Abaúj-Zemplén-, a Hajdú-Bihar-, a Heves-, a Jász-Nagykun-Szolnok-, a Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség által eddig munkavállalóként foglalkoztatott leendő rendőr kolléga tett ünnepélyesen esküt a kinevező szerveik képviselőinek jelenlétében.

Fotós: Francz Ilona

Az eskütételi ünnepség elöljárója Bagi István r. ezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum igazgatója volt, aki köszöntötte a két szakasz képzésben résztvevőit. Kiemelte, hogy ezzel a nappal véget ért munkavállalói állományhoz tartozásuk és elkezdődött a hivatásos jogviszonyuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában