Retro

2023.01.16. 15:00

Hiába jó az ivóvíz, ha csak hörög a csap

Miről írt az Észak-Magyarország 60 éve? A megyei napilap 1963. január 16-i számát szemlézzük: gyors megoldást reméltek Sátoraljaújhelyen a vizes gondjaikra. Az újság hangot adott a kérésüknek.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Hiába van jó ivóvíz Sátoraljaújhelyen, ha a város bizonyos pontjain a csúcsidőszakban semmi sem folyik a csapokból – tette szóvá az Észak-Magyarország 1963. január 16-án. Igaz, éppen akkoriban került pénz a probléma kezelésére: 8,5 millió forintot szántak rá. A szolgáltatónak 1967-ig kellett felhasználnia az összeget, de a helyi közösség úgy tartotta: hamarabb kellene befejezni a kivitelezést. Például azért is, mert a fejlődő városban egyre nagyobb a vízigény: nőtt az ipar, a kórház szükséglete is. 

„A város lakói azt várják, hogy a feladatot megvalósító Borsod megyei Vízművek kísérje nagyobb figyelemmel a város vízellátását, s elemezze a jelenlegi hibákat, mert csak így lehet arra gondolni, hogy a rohamosan növekvő vízszükségletet a városban ki tudják elégíteni” – adott hangot a sátoraljaújhelyiek elvárásának a megyei napilap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában