2022.12.26. 16:45
Maradt a dióból? Így tároljuk, hogy mindig finom legyen
Az ünnepek alatt sok diós süteményt készítünk. Ha nem fogyott el a csonthéjas, érdemes megfelelően tárolni.
Fotó: Krasula
Ha nem törtük meg a diót, érdemes száraz, szellős helyen tárolnunk. A héjban tárolás a legegyszerűbb módszer, ami persze helyigényes. Nem ajánlott műanyag zsákba tenni, inkább lazán szőtt szövetzsákban a helye. A megfelelő körülmények között tárolt, kiszárított diók akár 3 évig is felhasználhatók maradnak a héjukban. Kemény héjuk remekül védi őket a nedvességtől és a penésztől.
A hámozott dióbelek gyorsabban megromolhatnak, féléven át maradnak felhasználhatóak hűtőben, illetve egy évig fagyasztóban tárolva.
A kiszárított és megpucolt diót légmentesen záródó befőttes vagy csatos üvegbe is tehetjük, így tovább eltartható.