Avatás

2022.12.03. 18:00

Felújított irodát kaptak a szalaszendi polgárőrök

A polgárőrség fontos küldetése a településen a bűnmegelőzés erősítése.

ÉM

A szalagátvágás ünnepélyes pillanata

Fotó: dr. Hörcsik Richárd közösségimédia-oldala

Átadták szombaton a Szalaszendi Polgárőr Egyesület felújított irodahelyiségét, valamint a Rendőrségi Információs Pont irodáját. Az átadási ünnepségen részt vett dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, aki nyitóbeszédében kiemelte, az átadás szimbolikus jelentőséggel bír, Abaúj-Zemplén szinte minden településén létrehozták már a polgárőrséget, amelynek van eredménye: kevesebb a bűncselekmény. Hozzátette: ma a polgárőrség szimbiózisban él a rendőrséggel, együtt hatékonyan kiegészítik a bűnmegelőzést. 

Az átadott intézmény nemcsak rangot ad, de a konstruktív egyeztetéseknek is otthont fog adni és az itt élő polgárok is bármikor felkereshetik a hatóságot problémáikkal. 

A képviselő beszédében még kitért arra is, hogy köszöni minden polgárőr közösségért tett, elhivatottsággal végzett önkéntes munkáját. 

A beruházás a Magyar Falu programban elnyert felújítási támogatás keretében 6 millió forintból valósult meg. A Szalaszendi Polgárőr Egyesület a projektnek köszönhetően további több mint másfél millió forintot eszközbeszerzési támogatást kapott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában