Jótékonyság

2022.12.07. 13:32

Édességgel enyhítik a kórházban töltött időt (fotókkal, videóval)

A B+N Referencia Zrt. a megyei kórházban ápolt gyermekeket lepte meg 180 kilogramm szaloncukorral.

NHK

Fotó: Ádám János

A Bosod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermekegészségügyi Központjának szánt felajánlást szerdán adták át az adományozók.  A B+N Referencia Zrt. többféle funkciót lát el a kórház működtetésével összefüggésben, kisegítő funkciókat, melyek elengedhetetlenek az üzemeltetésben – mondta dr. Hauser Péter, a GYEK felügyeletéért felelős orvosigazgató-helyettese.  Ezentúl pedig hagyományosan, minden évben gondolnak a gyermekekre és adományt hoznak számukra karácsony közeledtével – tette hozzá. Ezúttal pont annyi kilogramm szaloncukrot hoztak, ahány gyermek fekszik a kórházban, így mindenkire jut egy kiló. Természetesen ezt nem egyszerre fogják a kis páciensek elfogyasztani, a kórházi dolgozók beosztják nekik, hogy egészen karácsonyig minden napra jusson az édességből – emelte ki az orvosigazgató-helyettes. 

Fotós: Ádám János

A legfinomabbat akarták hozni 

A vállalat életében napi szinten jelen van a karitatív tevékenység – mondta Hajdú László, a B+N Referencia Zrt. PR vezetője. Idén azt a szaloncukor mennyiséget, amit korábban az ügyfeleknek adtak, az ország különböző városában működő, összesen 14 kórház gyermek osztályai kapták meg. Továbbá állami gondozott és hátrányos helyzetű térségekben élő gyermekeknek adták. Ez nagyjából két és fél tonna szaloncukor. Az édességet hazai gyártótól vásárolták, egy Somogy megyei kis üzemből. Ebben az évben az egyik termékük az év szaloncukra lett. Nagyon régóta kapcsolatban vannak velük és fontos volt, hogy jó minőségű finomságot hozzanak a gyerekeknek – avatott be a PR vezető. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában