Felsőzsolca

2022.11.09. 07:00

Vándorbölcső egy újabb babaváró családnak

A felsőzsolcai Tímár család vette át múlt szombaton a megszentelt vándorbölcsőt, hamarosan születendő kislányuk részére.

Forrás: PH

A család részére Szarka Tamás polgármester és Farkas Tünde könyvtárvezető adta át a Deli Lajos plébános és Gulybán Tibor parókus által megszentelt vándorbölcsőt. Felsőzsolca 2019-ben csatlakozott a mozgalomhoz, amikor egyéni támogatók megvásárolták az első bölcsőt. 2020-ban már az önkormányzat támogatásával egy újabb vándorbölcsővel gazdagodott a település közössége.

A bölcsők minden családnál néhány hónapot töltenek, majd, amikor már nem nyújtanak kényelmet a gyermekek számára, továbbadva újabb családok lelhetik bennük örömüket. A bölcső mellett átadták továbbá a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által ajándékba kapott babaváró zászlót és a helyi könyvtár ajándékát „Első könyvem” címmel.

A Vándorbölcső mozgalom Magyarországon Czotter András, az Ágymester Manufaktúra tulajdonosa ötlete alapján indult el 2012-ben, melyhez csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, így közösen hat vándorbölcsőt adományoztak különböző közösségeket képviselő szervezeteknek, amelyek vállalták, hogy gondoskodnak a kiságyak vándoroltatásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában