Sürgető döntések

2022.11.21. 20:48

Rendkívüli közgyűlési ülést tart a miskolci önkormányzat

Az EU elnökének írt levél támogatásáról és a polgármesteri hivatal év végi igazgatási szünetéről is tárgyal a testület.

SZB

Fotó: Ádám János

Rendkívüli ülést tart Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése november 22-én, kedden délután 4 órakor. Az ülést a Fidesz és a KDNP képviselőcsoport kezdeményezte azért, hogy a testület állást foglaljon arról: támogatja a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnöke által az Európai Unió elnökének írt írásbeli kérelmet. A levélben többek között azt kérik az EU elnökétől, hogy változtassanak a gazdaságot recesszióba taszító politikán, és szüntessék meg az európai, köztük a magyar embereket sújtó szankciókat. A kérelem arra is kiterjed, hogy a felzárkózási és helyreállítási alapnak a magyar polgárokat megillető forrásait tegyék elérhetővé számunkra. 

Mindezeken túl a közgyűlés visszavonja a polgármesteri hivatal év végi igazgatási szünetéről szóló rendeletet és újat alkot, amely szerint a hivatal december 22-e és január 6-a között nem látja el feladatait, és az ügyfélfogadás ez idő alatt nem működik.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában