Miskolci Állatkert és Kultúrpark

2022.11.09. 10:23

Újabb állatkerti fejlesztés Miskolcon

Immár 2500 négyzetméternyi térkő burkolatú járda kedvez a Miskolci Állatkertbe látogató babakocsis családok és kerekesszékkel közlekedők számára.

ÉM

Fotó: Miskolc Zoo

Az útépítési munka tavaly kezdődött, akkor a Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése projekt keretein belül valósult meg az oroszlánok felé vezető, közel 300 négyzetméternyi út, majd a Városgazda saját forrásából további 1400 négyzetméternyi látogatói útvonalat burkolt le. 

Idén tavasszal a legtöbbet használt és közkedvelt útvonalak felmérésével folytatódott a munka. Ennek eredményeként 800 négyzetméteren készült el a térkövezés, az örvös mangábék, a huszármajmok, és a Tanyaház előtti útvonalon, valamint az örvös pekarik mellett felvezető sétányon. 

A korábban zúzalékkal és kohósalakkal borított felületek burkolását a jövő évben is folytatni kívánja a Városgazda annak érdekében, hogy tovább növelje a látogatók komfortérzetét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában