Jól haladnak

2022.11.15. 10:31

Indul a korlát építése a 37-esen Hernádkak után is

Ezzel megszűnik a mezőgazdasági gépek számára a közvetlen átjárás a gesztelyi oldalra.

ÉM

Forrás: Hernádkak PH

Erős véghajrájában van a 37-es főút Gesztely és Szerencs közötti szakaszának négysávosítása. Korábban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. is úgy tájékoztatta portálunkat, hogy november végén, december elején alakulhat ki a végleges forgalmi rend. Aki pedig arra jár, az láthatja is, hogy már a közlekedési irányok közti középső korlátok szerelése van folyamatban, az útpálya közlekedésre kész.

Hernádkak Község Önkormányzata közösségi oldalán Tirk Tamás polgármester most arról tájékoztatott: „A 37-es számú főút építési munkálatai a végéhez közelednek. 2022. november 16-án szerdán a mezőgazdasági (sárrázó) utakról a közvetlen átjárás a gesztelyi oldalra megszűnik a szalagkorlátok felszerelésével. Alternatív megoldásokról továbbra is folynak az egyeztetések. Kérem minden érintett szíves megértését és türelmét!”

Mint korábban már beszámoltunk róla, a gesztelyi körforgalom után Szerencs irányába sodronyköteles biztonsági korlátot terveznek. Ez az eredeti tervek szerint hét kilométer hosszan épül majd ki a sávok között a szalagkorlát mellett, ilyen hosszúságban nincs sehol máshol az országban ez a biztonsági megoldás.

A beruházáshoz tartozó körforgalmak közül már a gesztelyi is majdnem teljesen készen van, az arra közlekedők láthatják, hogy az utolsó simításokat végzik a kivitelezők. Az elmúlt hetekben kikerültek a sávokat elválasztó gömbsüvegek és másfél hete a csomópont közvilágítása is működik. Mint korábban megírtuk itt mozgásérzékelős, energiatakarékos közvilágítás valósul meg, amely csak akkor működik, ha van forgalom a körforgalomban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában