Már készül!

2022.11.17. 17:30

Így néz ki az idei miskolci adventi villamos - fotókkal, videóval!

Meglestük a mestereket a MVK Zrt. telephelyén. Javában díszítik az idei ünnepvárás egyik legnagyobb látványosságát Miskolcon.

Szaniszló Bálint

Fotó: Vajda János

A gazdasági válság rányomta a bélyegét az idei miskolci adventi ünnepváró tervekre. Díszkivilágítás például nem lesz a belvárosban, arról azonban nem mondtak le, hogy újra kigördüljön a sínekre a több alkalommal is Európa legszebb adventi villamosának választott feldíszített szerelvény. A tavaly tízéves jubileumát ünneplő miskolci adventi villamos akkor kívül mézeskalács házikó alakját öltötte, belül fénylő arany díszítést kapott, amely egy igazi varázslatos mesevilágot idéz fel: szinte megelevenednek benne a Szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény a tavalyi jubileumon is elnyerte a kontinens legszebbje címet.

A díszlet idén sem változik, de azért ki kell javítani rajta az ilyen-olyan hibákat. Elvégezték a szerelvény műszaki karbantartását, és átvizsgálták az elektronikai egységeket is. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. csarnokában magunk is tanúi lehettünk a szorgalmas munkának, amellyel a szerelvényt készítik elő az advent első vasárnapjára, november 27-ére, amikor végre a nagyközönség is láthatja és használhatja a miskolci adventi villamost.

Nagy az érdeklődés

Gadnai-Bodnár Éva, a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. operatív igazgatója számolt be arról, hogy - ugyan a külcsín nem változott - de igyekeznek olyan módon újjávarázsolni az adventi villamost, hogy az a miskolciak kedvében járjon. Elmondta azt is, hogy nagy az érdeklődés a városba érkező vendégek részéről is a látványosság iránt, az ősz elején szállásfoglaló cégek is érdeklődtek iránta, mondván több ügyfelük ettől tette függővé év végi szobafoglalását Miskolcon.

Megtudtuk továbbá, hogy november 27-től január 9-ig menetrend szerint közlekedik majd a tavaly is Európa legszebbjének választott szerelvény, amelyre érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezők szállhatnak fel.

A december és január eleji régiségvásárok alkalmával - ahogy az korábban is volt - a Városház téri villamosmegállóban állítanák ki az adventi szerelvényt, hogy bárki megcsodálhassa kívül és belül.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában