Késések

2022.11.18. 11:10

Hatvannál gázolt a vonat, felborult az IC-k menetrendje a Miskolcot is érintő vonalakon

A Keleti pályaudvarról Kassára, és közvetlen kocsikkal Sátoraljaújhelyre 6:30-kor elindult Hernád–Zemplén InterCity (IC 182) Hatvan állomás közelében elütött egy embert.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A helyszínelés végéig Hatvan és Hort-Csány állomás között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok. Emiatt 15-30 perccel is meghosszabbodhat a menetidő a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon.

A balesetben érintett Hernád-Zemplén IC vonat utasait a Keleti pályaudvarról Miskolc felé 7:30-kor induló Tokaj InterCity vonatra (IC 560) szállították át, mely váltóhiba miatt 30 perc késéssel indult a Keleti pályaudvarról.

A Mávinform tájékoztatása szerint Hatvan állomáson a baleset miatt továbbra is korlátozással közlekedhetnek a vonatok, azonban Hatvan és Hort-Csány állomás között a hatóság engedélyezte a vonatközlekedést. Csökkenhetnek a késések, a helyszínelés végéig 10-20 perccel hosszabbodhat meg a menetidő a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon.

A balesetben érintett Hernád InterCity (IC 182) Hatvan és Kassa között nem közlekedik. A Miskolcról 8:40-kor Sátoraljaújhelyre indult Zemplén InterCity (IC 520) másik vonatszerelvénnyel közlekedett.

Nem IC minőségű kocsikkal

Ugyanakkor a Keleti pályaudvarról Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenen át a Nyugati pályaudvarra 7:30-kor elindult Tokaj InterCity (IC 560) eredeti szerelvénye a vonat késése miatt csak Nyíregyházáig közlekedett. Nyíregyházától a vonat eredeti menetrendje szerint, 10:34-kor egy másik vonatszerelvény indult a Nyugati pályaudvarra.

A mentesítő vonat, valamint a Nyugati pályaudvarról Debrecenen, Nyíregyházán, Miskolcon át a Keleti pályaudvarra 14:23-kor induló Tokaj InterCity (IC 658) a Nyugati pályaudvar és Nyíregyháza között nem IC minőségű kocsikkal közlekedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában